Undvik de stora misstagen

Vissa misstag är stora andra små. Att inte känna till vilka de stora misstagen är kan vara ditt största misstag 😉

Nedan följer en rad punkter, ta dem till dig och fundera både än och två gånger.

 • Att välja fel produkt eller vara.
  Inte ens den skickligaste dörrförsäljare kan sälja is på nordpolen. Väljer ni en dålig produkt kommer ni att få det svårt med intäkterna. Välj produkter som är lätta att presentera och inte har bäst före datum. När ni väljer produkt eller tjänst ansträng er innan beslut tas för att hitta alla nackdelar.
 • Att sälja något med dåliga marginaler.
  Strumpor säljer bra men vad spelar det för roll om ni köpt in dem alldeles för dyrt. En bra tumregel är man ska få ut 100% i marginal på varor som kostar under 500 kr. Undersök alltid var ni kan köpa billigast och få samma kvalitet.
 • Att låta fel personer ta ansvar.
  För viktiga saker inom er klassförsäljning som val av varor, uppföljning och kalkykler ska ni låta motiverade personer bära ansvaret. De motiverade är som är engagerade. Den som inte är motiverad kan ändra sig men låt inte den personen ha viktiga ansvarsområden initialt.
 • Att inte vara förberedd.
  Träna försäljning på varandra, läs på och diskutera. Försäljninggenomsnitt uppnås sällan enskilda dagar utan ofta går det dåligt eller bra, var förberedda på detta.
 • Att binda upp sig vid dåligt säljande produkter.
  Tid är pengar. Insé när ni satsat på fel produkt och byt. Därför bör ni vara försiktiga med att köpa in stora volymer för att få mängdrabatt.
 • Att inte följa upp försäljningen.
  Det är ett stort misstag. Genom att analysera och diskutera era resultat i organiserade ”säljmöten” kommer ni stegvis öka er försäljning och lyfta de personer som säljer mindre bra.

 

 

 

Det här inlägget postades i Säljskolan. Bokmärk permalänken.