Tjäna pengar till klassen

 
Att tillsammans planera en klassresa och sedan arbeta som ett team för att tjäna pengar till klassen är en av skoltidens roligaste och mest minnesvärda projekt.
Det ligger ett mycket stort värde i de erfarenheter man får av att planera och öka försäljningen till skolkassan.
Vuxna superentreprenörer som tex Richard Branson har tidigt i livet just via skolan och klassförsäljning upptäckt var deras talanger ligger någonstans. Via klassförsäljning och gemensamt arbete i klassen väcks för många ett intresse där fröet till framtida entreprenadskap sås!

Hur mycket kan man egentligen tjäna ihop till klassresan?
Teoretiskt finns det ingen övre gräns. Men exakt hur mycket ni i din klass kan tjäna bestäms av ett antal faktorer;

  • – hur lång tid ni har på er
  • – hur många som hjälper till
  • – hur hårt ni arbetar
  • – hur väl förberedda ni är

Att vara väl förberedd innebär att ni väljer rätt produkter och lär er hur man säljer inte bara mest utan tjänar mest på det ni säljer. Genom att besöka tjanapengartillklassen.com och läsa våra råd har ni börjat på ett utmärkt sätt 😉
En realistik uppfattning om hur mycket pengar er klass kan samla in får du genom att studera tabellen nedan:

Antal hårt arbetande elever
25 elever:
20 elever:
15 elever:
10 elever:
5 elever:
Läsår 1
75000 kr
60000 kr
22500 kr
15000 kr
7500 kr
Läsår 2
150000 kr
120000 kr
45000 kr
30000 kr
15000 kr
Läsår 3
225000 kr
180000 kr
67500 kr
45000 kr
22500 kr

Tabellen är beräknad till att varje elev kan prestera ca 1500 kr i vinst till klasskassan varje termin. 1500 kr i vinst uppnås genom att sälja exempelvis ca 30 kakburkar eller 150 reselotter per termin. Med lite hårt arbete och planering kan ni nå det dubbla!

Hur kommer man igång

Ni behöver i klassen hålla några möten där ni diskuterar igenom intresset för en gemensam klassresa och hur skolkamraterna känner inför att gemensamt arbeta för att nå ett mål.
Denna site är framtagen för skolklasser som snabbt vill komma igång med att tjäna pengar till klassen och sin klasskassa, därför spiller vi ingen mer tid utan sätter igång!
>> Så börjar ni

Så lyckas ni
Genom att planera och arbeta hårt och ha realistiska mål. Det är viktigt att tänka på att ni alla är oerfarna säljare och att ni behöver dels mycket tips och information men även lång tid på er för att nå era mål.En sak som är oerhört viktig är att förstå vikten av att ni väljer att satsa på rätt produkter.
Nedan följer en rescension av tre seriösa och etablerade sätt att tjäna pengar till klasskassan;

Bedömmningsområden
Lättsåldhet vid dörrförsäljning:
Lättsåldhet till familj/vänner:
Lättsåldhet till bekanta/grannar:
Varans hållbarhet:
Enkelhet att presentera:
Förtjänstmöjligheter:
Säljstöd/support:
Reklammation/bytesrisk:
Summa:
Kakservice (kakor)
29 stjärnor
Newbody (kläder)
26 stjärnor
Vingresor (lotteri)
32 stjärnor

Kakservice (Kakor)
Säljer kakor och annat gott till skolklasser och idrottsföreningar som vill göra sig en slant! Varorna håller hög kvalitet och är välkända (och oemotståndliga) varumärken. Varorna är lättsålda på alla fronter och ni kan räkna med att sälja en hel del. Kakservice erbjuder bra support och all hjälp ni behöver för att komma igång!
Slutsats: Lättsålt men det behövs för förtjänsten är inte särskilt stor per kakburk. Håll koll på utgångsdatum på kakorna och ni ska inte ha några problem att sälja en hel del vi dörrknackning!
>> Besök kakservice.se
>> Kakservice produkt katalog för 2012

Newbody (Kläder)
Är ett klädföretag som inriktat speciellt på att sälja underkläder lämpade för klassförsäljning. Ni kan räkna med bra support och hjälp och tips med hur ni säljer. Kläderna håller hög kvalitet och reklammationer pga kvalitet är ovanliga. Som alltid med kläder blir det en del byten med storlekar m.m men dessa kan marginaliseras genom att ni har med er provplagg vid försäljning. Att sälja kläder vid dörrförsäljning till främlingar är inte lätt men det går bättre till grannar och vänner. Positivt är att ordervärdet brukar bli 500-1000 kr per försäljning och det behövs inte så många avslut för att nå goda resultat.
Slutsats: Ett bra val men räkna med att det går trögt med dörrförsäljningen!
>> Besök Newbody.se
>> Newbodys produkt katalog

Ving (Reselotteri)
Att sälja lotter kan vara en riktig succé, särskilt om man kan vinna en dyr resa! Ving arrangerar allt åt er i klassen och det är bara att sälja så många lotter ni kan. Vinstplanen är frestande och kan variera i tre steg, vad sägs om första pris på 10000 kr i presentkort på vingresor! Lotterna kostar 20 kr/st men om ni säljer 5 st för 100 kr går det fort att sälja.
Slutsats: Mycket lättsålt, men räkna med att knacka mycket dörr då ni måste sälja 3000 lotter för att göra 30000 kr i förtjänst. Utmärkt val och mycket lättsålt!
>> Besök Ving.se
>> Exempel på lott