Klassresa – tips klassresor

 
En klassresa behöver inte alltid bara vara en längre utflykt på några dagar, det kan vara så mycket mera!

De roligaste klassresorna är ofta de där man reser till plaster där det finns mer aktiviteter än bara bad, sol eller skidåkning. Historiska platser är bra och städer där man kan boka in många intressanta aktiviteter förutom rena nöjen.

Nedan följer en topplista några förslag på några enastående resmål som kombinerar både kultur, historia och ofta sol, bad eller skidor.

1) Krakow/Polen
Krakow är en historisk stad med många anknytningar till svensk historia. I maj när många skolklasser från hela europa åker hit är det ofta redan sommarvärme. Krakow erbjuder låga priser och hög kvalitet både på mat och boende. Bor man i nedre delen av Sverige tar bussresan mindre än ett dygn. De mest sevärda med Krakow är Auswitch/Birkenau – ett stycke historia i grymhet som saknar jämförelser. Även slottet med svenska kungar begravda i kryptan är mycket intressant. En av världens största underjordiska
saltgruvor finns i Krakow och är väldigt sevärd. Krakow är ett mycket bra val om man har en mellan budget och vill uppleva kultur, historia och vacker natur. Väljer ni Krakow kommer alla få ett minne för livet.

+ billigt, prisvärt
+ kort resväg
+ oförglömmliga historiska sevärdheter
+ bra mat och boende
inga skidor eller havsbad

2) Gotland/Visby
Visby är en historisk stad i Sverige som ligger svårtillgängligt. En klassresa på Gotland ger minnen för livet med fantastisk forntidshistoria och annorlunda natur och puls. På sommaren är Visby ett metropol och varför inte planera in klassresan under almedalsveckan? Bad, natur, forntid därför älskar vi Gotland!

+ billigt, prisvärt
+ kort resväg
+ oförglömmliga historiska sevärdheter
+ bad, stränder och natur
vädret

3) Stockholm eller Göteborg
Våra två storstäder är intressanta mål för en klassresa för alla er som bor långt från dessa.
Det finns oändliga möjligheter i båda städerna för både nöjen och historia och de passar som lågbudget alternativ för skolklasser med små resurser. Tex finns det gott om billiga vandrarhem. Några sevärdheter man inte får missa i Stockholm är Wasa museet och gamla stan, i Göteborg ska man inte missa Liseberg som är ett av Europas största nöjesparker!

+ budget, billigt alternativ
+ kort resväg
+ kultur och historia
+ bad, stränder och natur
vädret
för de som varit i städerna tidigare